Тростян - Чорний лелека,Хата коло канатки
Четвер, 08.12.2016, 19:04
Головна | Реєстрація | Вхід
» Меню сайту

» Категорії розділу
Цікаво [267]
Зображення [72]

» Наше опитування
Чи довго на вашу думку завантажується наш сайт?
Всього відповідей: 698

» Зв'язок

483133036
Відпочинок в Карпатах best_trostian@ukr.net


» Виправлення помилок

Побачив помилку? Виділи її та нажми Ctrl+Enter. Система Orphus


Чорний лелека
 


За приблизними підрахунками в Українських Карпатах є біля 200 пар цього виду. Чорний лелека є типовим мешканцем незайманих природних лісів. На відміну від свого близького родича - білого лелеки, чорний лелека уникає цивілізації

У Карпатах навіть існує така легенда: подібно до білого лелеки, хотів гніздитися у селах на дахах будівель і чорний лелека. Але чорний птах сприймався жителями як недобрий знак. Зважаючи на це, жителі намагалися всіма можливими засобами вигнати небажаного гостя зі своїх дахів. Тому цей птах і до сьогодні уникає людей. Він гніздиться у відлюдних місцях у старих змішаних і листяних лісах поблизу рік, озер і боліт. Гніздо він будує на високому дереві із товстих гілок. Якщо чорного лелеку не турбувати, то він використовує своє гніздо багато років.

У травні самка відкладає від двох до п’яти яєць, які протягом 32-34 днів висиджують обидва партнери. У віці двох місяців молоді пташенята досягають розміру своїх батьків і залишають гніздо. Чорні лелеки, як і білі, відлітають взимку до Африки і зимують там у саванах.

джерело матеріалу: путівник "Праліси в центрі Європи"

» Форма входу

» Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

» Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

» Друзі сайту